Exposició – Itinerari “Barris Muntanya”

04.02.2020

Una ruta a peu per la memòria popular de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

Juny–Octubre del 2019.

Un recorregut per la memòria popular a Sant Genís dels Agudells i la Teixonera pensat per conèixer i reconèixer parts del nostre passat, tot xino-xano, passejant entre els dos barris. En total s’hi despleguen dotze punts de memòria que evoquen les grans transformacions que aquests barris han viscut al llarg del segle XX, passant de zones rurals a zones densament urbanitzades al peu de Collserola. S’hi ressenyen lluites, celebracions i espais emblemàtics. Les imatges rememoren també indrets que avui ja no existeixen o bé han estat del tot ressignificats, i els posen en contrast, a peu de carrer, amb l’actual paisatge arquitectònic.

Aquesta iniciativa forma part de Memòria Popular Col·laborativa, un dispositiu de reconstrucció de la memòria dels barris coordinat per l’Observatori de la Vida Quotidiana i articulat braç a braç amb el veïnat. Un projecte – procés d’àmbit comunitari basat en la recerca col·laborativa, la difusió en múltiples formats i la reivindicació de la història local pròpia, basada en vivències personals i documentació familiar com a part important de la història de la
ciutat de Barcelona.